Rigatoni με τόνο και πράσινες ελιές

2014-08-24 22:42

Θα χρειαστούμε:   500 gr. rigatoni       80 gr. ελαιόλαδο       8 τεμ. αντζούγιες ψιλοκομμένες       2 κ.σ. κάππαρη      500 gr. τόνο στραγγισμένο        4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο          40 gr. ελιές πράσινες ψιλοκομμένες           150 gr. ντομάτες κονκασέ         1κρεμμύδι φρέσκο το πράσινο μέρος ψιλοκομμένο      500 gr. σάλτσα ντομάτα        100 gr. νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών     βασιλικό και  μαϊντανό ψιλοκομμένο     αλάτι

Εκτέλεση

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε καλά αλατισμένο νερό ,φυλάμε 2 κούπες  από το νερό του βρασίματος, και τα σουρώνουμε. Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο μέχρι να ξανθύνει αλλά να μην μαυρίσει γιατί πικρίζει. Ρίχνουμε τις αντζούγιες και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμη. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτα, την κάππαρη -προηγουμένως την έχουμε ξαλμυρίσει -,τις ελιές και το νερό. Αλατίζουμε και σιγομαγειρεύουμε για 5 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε τον τόνο και τις ντομάτες και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε τα βρασμένα  rigatoni  και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ανακατεύοντας. Βγάζουμε το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτουμε τον βασιλικό, τον μαϊντανό και το φρέσκο κρεμμύδι, ανακατεύουμε καλά και δοκιμάζουμε για αλάτι. Σερβίρουμε.

Θα πρέπει να μην είναι τελείως στεγνά αλλά ούτε πολύ ρευστά, σχετικώς «δεμένα».

Η σάλτσα ντομάτας είναι μία απλή σάλτσα με λάδι,κρεμμύδι, ντομάτα κατά προτίμηση φρέσκια ,σκόρδο, αλάτι και φτιάχνεται από πρίν.