Pasta al forno (μακαρόνια φούρνου)

2014-09-19 20:31

Τι χρειαζόμαστε:Σερβίρει: 5 μερίδες

  • 1 πακέτο (500 γραμ.) κοχύλια
  • 6 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο
  • 5 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη γκούντα
  • 2 φλιτζάνια τριμμένο ανθότυρο
  • ½ φλιτζάνι τριμμένη γραβιέρα
  • 2 κουτ. της σούπας αλεύρι
  • 2 κουτ. της σούπας βούτυρο
  • 2 φλιτζάνια γάλα
  • 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
  • 1 ματσάκι φρέσκος βασιλικός
  • αλάτι, πιπέρι

Πώς το κάνουμε:

  1. Βράστε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά και στραγγίστε τα.
  2. Σοτάρετε το μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς να προσθέσετε άλλη λιπαρή ουσία. Αφήστε το για 3-4 λεπτά σε δυνατή φωτιά και βγάλτε το να στραγγίσει σε χαρτί κουζίνας.
  3. Βάλτε το αλεύρι με το βούτυρο σε μία κατσαρόλα, ανακατέψτε τα σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο και ενωθούν τα υλικά και ρίξτε το γάλα. Αλατίστε και ανακατέψτε μέχρι να γίνουν μία πηχτή σάλτσα.
  4. Αδειάστε την σε ένα μπολ και προσθέστε το ζαμπόν, το μπέικον, την γκούντα, το ανθότυρο και αρκετό φρέσκο βασιλικό.
  5. Ανακατέψτε τα βρασμένα ζυμαρικά με το παραπάνω μείγμα και την κρέμα γάλακτος.
  6. Πασπαλίστε την επιφάνεια με την τριμμένη γραβιέρα.
  7. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 30 λεπτά.
  8. Πασπαλίστε με φύλλα φρέσκου βασιλικού και σερβίρετε.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή του Βαγγέλη Δρίσκα από την εκπομπή "Γεύσεις στη φύση". Εγώ βασιλικό δε έβαλα σε κανένα στάδιο και ήταν πάλι υπέροχα.