Τροχοί και σωλήνες, ανατροπές , πτυχώσεις και αυλακώσεις ζυμαρικών δημιουργούν εκατοντάδες σχήματα, το καθένα με τη δική του μοναδική ιστορία, ομορφιά, και θέση στο τραπέζι. Για αιώνες αυτές οι μορφές έχουν εξελιχθεί παράλληλα με τα τοπικά συστατικά της Ιταλίας,και με την βεβαιότητα ότι κάθε σχήμα μπορεί να συγκρατήσει περισσότερο ή λιγότερο την σάλτσα και να δώσει ένα εξαιρετικά γευστικό αποτέλεσμα .
Η γεωμετρία των Ζυμαρικών, περιλαμβάνει πάνω από 100 αυθεντικές συνταγές από τον καταξιωμένο σεφ Jacob Kenedy με εκπληκτικά σχέδια σε άσπρο και μαύρο από τον βραβευμένο σχεδιαστή Caz Hildebrand και αποκαλύπτει ,πίσω από εντυπωσιακά πιάτα ζυμαρικών την επιστήμη, τον πολιτισμό και τη φιλοσοφία της ιστορίας της Ιταλίας.