Φιλέτο κοτόπουλο alla creme
Για 4 άτομα θα χρειαστούμε :
4 τεμάχια κοτόπουλο στήθος 250 γρ. μανιτάρια champignon κομμένα σε λεπτές φέτες 100 γρ. λευκό κρασί 1/2 κούπα ελαιόλαδο 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο 4 κ.σ. βούτυρο κρύο 200 γρ. ζωμό κοτόπουλο 10 γρ. θυμάρι ψιλοκομμένο 5 γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο 2/3 κουτιού κρέμα γάλακτος αλάτι
Αλατίζουμε το κοτόπουλο και από τις 2 πλευρές. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει πολύ καλό χρώμα και από τις δύο πλευρές, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε μέχρι το κοτόπουλο να είναι σχεδόν μαγειρεμένο. Αποσύρουμε το κοτόπουλο, δυναμώνουμε τη φωτιά, καθαρίζουμε το τηγάνι,προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν έντονο χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει αλατίζουμε, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.Ρίχνουμε τον ζωμό, και όταν αρχίσει ο βρασμός προσθέτουμε το κοτόπουλο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το κοτόπουλο με μανιτάρια, κλείνουμε το τηγάνι με ένα καπάκι και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να ψηθεί και να μαλακώσει.Τέλος βάζουμε την κρέμα γάλακτος δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να συμπυκνωθούν τα υγρά στο μισό. Προσθέτουμε το θυμάρι, τον μαϊντανό και το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.