Ριζότο με αγκινάρες και ανθότυρο

2014-10-11 15:14

Θα  χρειαστούμε:

4-5 κατεψυγμένες αγκινάρες       1 φλυτζ. ρύζι αρμπόριο      25 ml μαργαρίνη   ή βούτυρο     2  φρέσκα  κρεμμύδια

50 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο    1 φλ. λευκό κρασί             1/3 ματσ. μάραθο     100 γρ.   ανθότυρο  Κρήτης

1 κύβο κότας Knorr          ξύσμα από 1 λεμόνι      πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ψιλοκόβουμε το ξερό κρεμμύδι  και το σωτάρουμε  με ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι τύπου γουόκ.Μόλις αποκτήσει διαφάνεια
προσθέτουμε τις αγκινάρες, το ρύζι και ανακατεύουμε συνεχώς να λαδωθούν καλά. Σβήνουμε με κρασί. Όταν μείνει η μισή ποσότητα κρασιού προσθέτουμε σταδιακά ζεστό νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, ανακατεύουμε και βάζουμε ένα κύβο κότας. Όταν το ρύζι μαλακώσει και είναι σχεδόν έτοιμο ψιλοκόβουμε και ρίχνουμε το μάραθο και το φρέσκο κρεμμυδάκι, τη μαργαρίνη ή το βούτυρο και αφήνουμε για 2-3 λεπτά ακόμα. Στο τέλος προσθέτουμε το ανθότυρο και κλείνουμε την φωτιά.
Σερβίρουμε με μάραθο, ανθότυρο, ξύσμα λεμονιού και πιπέρι.-

Υ.Γ. Προσοχή στο αλάτι,επειδή έχουμε προσθέσει τον κύβο που είναι αλμυρός.

                                                                                                                                                                    Φωτεινή Παπακωστοπούλου

                                                                                                                                                                      zontanevotospitimou.com