Γαριδομακαρονάδα
Ετικέτες:
Μαγειρική | Εισαγωγή | Φαγητά | Μακαρονάδες
Θα χρειαστούμε: 500 gr.spaghetti 500 gr.γαρίδες κατεψυγμένες 1 κουτί ντοματάκια (400 gr.) 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 3 σκελίδες σκόρδο 1 κ.σ. μουστάρδα 2 πιπεριές Φλωρίνης 1 κ.σ. εστραγκόν 1 ποτήρι κρασί λευκό ξηρό 1 κούπα μαιντανό (προαιρετικά) 1 κ.σ.βούτυρο 1 ποτήρι ζωμό λαχανικών 1/2 κούπα ελαιόλαδο , αλάτι ,πιπέρι
Εκτέλεση:Πλένουμε καλά όλα τα υλικά -κρεμμύδι ,σκόρδο,μαιντανό -και τα ψιλοκόβουμε.Αφαιρούμε τους σπόρους από τις πιπεριές και τις κόβουμε σε ροδέλες.Σ΄ένα τηγάνι καλά ζεσταμένο με ελαιόλαδο ,ρίχνουμε το κρεμμύδι με τις πιπεριές να μαλακώσουν και όταν γίνουν διαφανή προσθέτουμε το σκόρδο.Αφήνουμε 1-2΄ -προσέχοντας να μην καεί γιατί θα πικρίσει-και σβήνουμε με το κρασί .'Οταν εξατμιστεί περίπου το μισό προσθέτουμε τη ντομάτα,το εστραγκόν.αλάτι ,πιπέρι, το ζωμό, και τις γαρίδες ,χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε έως ότου μαλακώσουν οι γαρίδες και έχουμε μία πηχτή σάλτσα.Εν τω μεταξύ σε αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα spaghetti και βράζουμε 2-3 ΄λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία ,σουρώνουμε και όταν είναι έτοιμη η σάλτσα τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Τέλος προσθέτουμε το βούτυρο ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί με τη σάλτσα,προσθέτουμε το μαιντανό και σερβίρουμε.