Καλαμάρια κοκκινιστά με ρύζι
Για 4 μερίδες θα χρειαστούμε:
1kg.καλαμαράκια κατά προτίμηση φρέσκα 2 πιπεριές κέρατο (λίγο καυτερές) 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 2 ντομάτες μεγάλες 1 κούπα ρύζι καρολίνα 1 ματσάκι άνηθο 1ματσάκι δυόσμο 3/4 κούπας λάδι 1κ.σ.βούτυρο αλάτι πιπέρι
Άρχίζω με τα καλαμάρια,τα καθαρίζω ,αφαιρώ το κόκκαλο ,το στόμα και ότι είναι σκληρό ,τα πλένω πολύ καλά τα κόβω σε ροδέλες και τα αλατίζω.Σ΄'ενα τηγάνι βάζω το λάδι και όταν ζεσταθεί καλά ρίχνω το κρεμμύδι με τις πιπεριές (φέτες) να σωταριστούν για 2-3 λεπτά Όταν γίνουν διάφανα προσθέτω τα καλαμάρια και το σκόρδο και αφήνω για 10΄περίπου να μαλακώσουν , ρίχνω την ντομάτα ψιλοκομμένη και τα αρώματα,αλάτι και πιπέρι. Άν δεν έχει πολλά υγρά ρίχνω 1/2 ποτήρι ζωμό λαχανικών και τέλος το ρύζι.Όταν το ρύζι μαλακώσει κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω μία κουταλιά σούπας βούτυρο.
Εγγραφείτε στο newsletter μας:
Η κατηγορία είναι κενή.