Καλαμάρια κοκκινιστά με ρύζι

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   Για 4 μερίδες  θα χρειαστούμε:

  1kg.καλαμαράκια κατά προτίμηση φρέσκα         2 πιπεριές κέρατο (λίγο καυτερές)        1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο          2 σκελίδες  σκόρδο ψιλοκομμένο       2 ντομάτες μεγάλες    1 κούπα ρύζι καρολίνα  1 ματσάκι άνηθο    1ματσάκι δυόσμο       3/4 κούπας λάδι   1κ.σ.βούτυρο   αλάτι   πιπέρι  

 Άρχίζω με τα καλαμάρια,τα καθαρίζω ,αφαιρώ το κόκκαλο ,το στόμα και ότι  είναι σκληρό ,τα πλένω πολύ καλά  τα κόβω σε ροδέλες  και τα αλατίζω.Σ΄'ενα τηγάνι βάζω το λάδι και όταν ζεσταθεί καλά ρίχνω το κρεμμύδι με τις πιπεριές (φέτες) να σωταριστούν για 2-3 λεπτά Όταν γίνουν διάφανα  προσθέτω τα καλαμάρια και το σκόρδο και αφήνω για 10΄περίπου να μαλακώσουν , ρίχνω την ντομάτα ψιλοκομμένη και τα αρώματα,αλάτι και πιπέρι. Άν δεν έχει πολλά υγρά ρίχνω  1/2 ποτήρι ζωμό λαχανικών και τέλος το ρύζι.Όταν το ρύζι μαλακώσει κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω μία κουταλιά σούπας βούτυρο.