Τάρτα σολωμού με πράσα
Θα χρειαστούμε για ταρτιέρα 28 εκ.
1 φύλλο κουρού 200gr.σολωμό καπνιστό 200gr.κατσικίσιο τυρί 1kg.πράσα 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο 200 gr. κρέμα γάλακτος 3 αυγά αλάτι πιπέρι αντικολλητικό χαρτί
Στρώνουμε το αντικολλητικό χαρτί στην ταρτιέρα, τοποθετούμε το φύλλο έτσι ώστε να καλύπτει καλά τα τοιχώματα πιέζοντας με τα χέρια, κόβουμε τα κομμάτια που περισσεύουν και ψήνουμε στους 180ο για 20΄μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα.Προηγουμένως-για να μην φουσκώσει πολύ-έχουμε τρυπήσει το φύλλο σε πολλά σημεία με ένα πιρούνι. Σ΄αυτό το διάστημα πλένουμε τα πράσα,τα κόβουμε σε ροδέλες και τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό να μαλακώσουν.Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε σε μπόλ να κρυώσουν. Προσθέτουμε το τυρί σε μικρά κομμάτια,το σολωμό κομμένο με το χέρι-τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια,τον άνηθο,τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα την κρέμα γάλακτος, αλάτι,πιπέρι και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε την γέμιση στην μισοψημένη τάρτα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 45' στους 180ο. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε με μία ωραία πράσινη σαλάτα.
Υ.Γ. Τη συνταγή παρουσίασε ο Β.Δρίσκας στην τηλεόραση.
Φωτεινή Παπακωστοπούλου
zontanevotospitimou.com