Ταλιατέλες με μανιτάρια         

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Θα χρειαστούμε :

 500 gr.ταλιατέλες Barilla       2 μέτρια κρεμμύδια ξηρά       3 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο          500 gr.μανιτάρια λευκά champignon

 500 gr portobello               3 σκελίδες σκόρδο                1ποτήρι (κρ.) κρασί λευκό ξηρό      400 gr. prosciutto ψιλοκομμένο 

100 gr. parmigiano             50 gr. βούτυρο                    50gr.  ζωμό μανιταριού       1κ.σ.θυμάρι    1κ.σ.ρίγανη    αλάτι    πιπέρι

Σ΄ένα  αντικολλητικό τηγάνι που έχουμε ζεστάνει πολύ καλά,ρίχνουμε  το ελαιόλαδο και τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες ,κάθε είδος ξεχωριστά ,αλατίζουμε και αφήνουμε να ροδίσουν.Όταν είναι έτοιμα τα αποσύρουμε σε ένα πιάτο και τα σκεπάζουμε.Καθαρίζουμε το τηγάνι ,προσθέτουμε το ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο prosciutto και τα επίσης ψιλοκομμένα κρεμμύδια και αφήνουμε να μαραθούν σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε τα μανιτάρια,το σκόρδο και σβήνουμε με το κρασί.'Οταν το κρασί μείνει περίπου μισό από την αρχική ποσότητα προσθέτουμε το ζωμό μανιταριού και αλάτι και βράζουμε χαλαρά για 1-2 λεπτά.Τέλος προσθέτουμε και τις ταλιατέλες ,που εν τω μεταξύ έχουμε βράσει ,3 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναφέρει η συσκευασία,  και σουρώσει και βράζουμε μέχρι να αποροφηθούν όλα τα υγρά (αλλά όχι να στεγνώσουν).Στο τέλος προσθέτουμε το βούτυρο και τα αρώματα-θυμάρι και ρίγανη- και το parmigiano και σερβίρουμε.

Πως φτιάχνουμε το ζωμό μανιταριού .

Σ΄ μία κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και κρεμμύδι να σωταριστεί,προσθέτουμε τα κοτσάνια των μανιταριών,και το σκόρδο και όταν μαλακώσουν προσθέτουμε κρασί  -ένα ποτήρι-αφήνουμε να συρρικνωθεί στο μισό  και τότε προσθέτουμε ένα λίτρο νερό,αλάτι και πιπέρι και  βράζουμε για 30' ,ξαφρίζοντας αν χρειαστεί με κουτάλα.Στο τέλος σουρώνουμε και κρατάμε το ζωμό.