Κυριακάτικο πρωινό στη βεράντα
Κυριακή πρωί .Η πόλη ησυχάζει.Όλοι κοιμούνται.Κυριακή και καλοκαίρι!!Κάθομαι στην βεράντα και αφουγκράζομαι τους θορύβους που σιγά-σιγά δυναμώνουν,και κόντρα στην παράδοση που θέλει τους ΄Ελληνες να κάνουν πρωινό μόνο στις διακοπές,καλώ λίγους φίλους και στρώνω τραπέζι.Άσπρο λινό τραπεζομάντηλο με λίγα κεντίδια, σερβίτσιο πορσελάνη λιτό, κρυστάλινα ποτήρια.....,γιατί χρειάζεται και μία νότα benessere η ζωή μας.Τελειώνω με το στήσιμο του τραπεζιού και βούρ για την κουζίνα.Ξεκινάω με καγιανά ή στραπατσάδα.Χωριάτικα αυγά,ώριμες κατακόκκινες ντομάτες -αυτή την εποχή οι ντομάτες είναι ζουμερές και γλυκές και το φαγητό γίνεται πεντανόστιμο-δυόσμο για άρωμα που κόβω από την γλάστρα μου και τελειώνω με κομμάτια φέτας.
Και για όσους προτιμούν κάτι γλυκό;Βούτυρο και μαρμελάδες.Πάντα τέτοια εποχή που τα φρούτα αφθονούν μ΄άρέσει να φτιάχνω μαρμελάδες με φρέσκα φρούτα μυρωδάτα και χωρίς καθόλου συντηρητικά.Ας δούμε τι υπάρχει στο ντουλάπι ;ροδάκινο και βερύκοκο.Τοποθετώ το βούτυρο και τις μαρμελάδες σε πιατάκια και επάνω στην ώρα έρχονται και οι φίλοι.
Το σπίτι γεμίζει φωνές και γέλια,ακούγονται και τα πρώτα καλά λόγια απο τους βιαστικούς που ρίχτηκαν στην μάχη της μάσας. Σιγά-σιγά ακολουθούν και οι άλλοι.'Ολοι φαίνεται να απολαμβάνουν ,τα σπιτικά εδέσματα αλλά κυρίως το γεγονός ότι μας δόθηκε η ευκαιρία να σμίξουμε,να επικοινωνήσουμε και να περάσουμε ένα υπέροχο πρωινό. Θα συμβούλευα όποιες απο εσάς έχετε λίγο χρόνο να το εφαρμόσετε, μην το σκέφτεστε θα σας δώσει χαρά και ικανοποίηση. Καλά πρωινά!!!!!!
Υ.Γ.Όποια θέλει την συνταγή "καγιανά ή στραπατσάδα","μαρμελάδα ροδάκινο" εδώ -μαγειρική.